SPONSORLU BAĞLANTILAR

30 Temmuz 2010 Cuma

Baş Ağrısı


Baş ağrısı hemen herkesin sıkça karşılaştığı bir durumdur. Belirtinin yaygınlığı göz önüne alınırsa, önemli bir rahatsızlığı yansıtmadığı sonucuna varılabilir. Fakat baş ağrısı bazen çok önemli rahatsızlıkların belirtisi de olabilir.Baştaki organların çoğu ağrılara karşı duyarlıdır. Üzüntü, stres, üşüt­me, sinüzit, kireçlenme, açlık, aşırı yemek, ateşli hastalıklar, alkol kul­lanma, çeşitli darbelerden oluşan beyin urları, allerjik reaksiyonlar, tansiyon yüksekliği, fazla çalışma, güneş çarpması baş ağrısına yol aça­bilir.
Baş ağrılarını önlemek veya hafif­letmek için aşağıdaki bitkisel for­müller kullanılır.baş ağrısı

Tedavisi:
* Yarım bardak papatya, iki bardak sirkeye atılarak, on dakika kaynatılır. Sirkeye batırılan tülbent ağrıyan ba­şa sarılır.
* Toz haline getirilmiş 5 gr. ka­ranfille 10 gr. enfiye karıştırılır ve zaman zaman burna çekilir. Bu karı­şım, kaş üzerleri ve göz çukurlarındaki ağrılara iyi gelir.
* Kaynamakta olan bir litre suya, 25 gr. papatya ile 25 gr. oğul otu ka­rışımı konur. Kısık alevde 5 dakika demlemeye bırakılır. Sonra da balla tatlandırılarak günde 3 – 4 çay bar­dağı içilir.
* Bİr miktar sarımsak sirke içinde kaynatılarak lapa haline getirilir. Sonra da bir beze konularak alın ve enseye konur. Derinin tahriş edil­memesi için alın ve ense, önceden zeytinyağı ile silinir.
* Çiğ patates dilimlenerek göz ve alın üzerine konur. (Bu tedavi, kay­nak ışığından etkilenen göz ağrıları ve kızarıklıklara da etkilidir.)
* Çörekotu ateşte yakılarak duma­nına durulur.
* 20 gr. kişniş toz haline getiril­dikten sonra 200 gr. balla karıştırılır. Günde üç defa birer kahve kaşığı ye­nir.
* Karalahana kaynar suya sokulup çıkarıldıktan veya ütü ile yumuşatıl­dıktan sonra ense ve alna sarılır. Alın ve ense, zeytin yağı ile önceden sili­nir.
* Gül suyuyla kekik suyu yarı yarı­ya karıştırıldıktan sonra baş bununla ovulur. Aynı karışımdan günde üç defa birer çay bardağı içilir.
* 3 veya 4 adet ebucehil kavunu 100 cc. zeytinyağında ezildikten sonra boyna sarılır, buruna damlatılır.
* Kaynamakta olan bir litre suya, 100 gr. papatya ile 50 gr. fesleğen konur, kısık ateşte 10 dakika kayna­tılır. Baş ve ense bu suyla, hatifçe masaj yapılarak ovulur.
* Taze gelincik çiçekleri lapa hali­ne gelecek şekilde ezilir, bir bez ara­cılığıyla başa sarılır.
* Yarım bardak gelincik çiçeği bir bardak sirke içinde ezildikten sonra başa sarılır.
* 25 gr. dere otu tohumuyla 25 gr. dere otu tohumu toz haline getiril­dikten sonra, yarım kilo balla karış­tırılarak macun kıvamına sokulur. Günde üç defa birer kaşık yenir.
* 10 gr. deme tohumu iyice ezil­dikten sonra, 100 gr. balla karıştırılır. Günde üç defa birer çay kaşığı yenir.

0 yorum:

Yorum Gönder