Baş ağrısı hemen herkesin sıkça karşılaştığı bir durumdur. Belirtinin yaygınlığı göz önüne alınırsa, önemli bir rahatsızlığı yansıtmadığı sonucuna varılabilir. Fakat baş ağrısı bazen çok önemli rahatsızlıkların belirtisi de olabilir.Baştaki organların çoğu ağrılara karşı duyarlıdır. Üzüntü, stres, üşütme, sinüzit, kireçlenme, açlık, aşırı yemek, ateşli hastalıklar, alkol kullanma, çeşitli darbelerden oluşan beyin urları, allerjik reaksiyonlar, tansiyon yüksekliği, fazla çalışma, güneş çarpması baş ağrısına yol açabilir.
Baş ağrılarını önlemek veya hafifletmek için aşağıdaki bitkisel formüller kullanılır.baş ağrısı
Tedavisi:
* Yarım bardak papatya, iki bardak sirkeye atılarak, on dakika kaynatılır. Sirkeye batırılan tülbent ağrıyan başa sarılır.
* Toz haline getirilmiş 5 gr. karanfille 10 gr. enfiye karıştırılır ve zaman zaman burna çekilir. Bu karışım, kaş üzerleri ve göz çukurlarındaki ağrılara iyi gelir.
* Kaynamakta olan bir litre suya, 25 gr. papatya ile 25 gr. oğul otu karışımı konur. Kısık alevde 5 dakika demlemeye bırakılır. Sonra da balla tatlandırılarak günde 3 – 4 çay bardağı içilir.
* Bİr miktar sarımsak sirke içinde kaynatılarak lapa haline getirilir. Sonra da bir beze konularak alın ve enseye konur. Derinin tahriş edilmemesi için alın ve ense, önceden zeytinyağı ile silinir.
* Çiğ patates dilimlenerek göz ve alın üzerine konur. (Bu tedavi, kaynak ışığından etkilenen göz ağrıları ve kızarıklıklara da etkilidir.)
* Çörekotu ateşte yakılarak dumanına durulur.
* 20 gr. kişniş toz haline getirildikten sonra 200 gr. balla karıştırılır. Günde üç defa birer kahve kaşığı yenir.
* Karalahana kaynar suya sokulup çıkarıldıktan veya ütü ile yumuşatıldıktan sonra ense ve alna sarılır. Alın ve ense, zeytin yağı ile önceden silinir.
* Gül suyuyla kekik suyu yarı yarıya karıştırıldıktan sonra baş bununla ovulur. Aynı karışımdan günde üç defa birer çay bardağı içilir.
* 3 veya 4 adet ebucehil kavunu 100 cc. zeytinyağında ezildikten sonra boyna sarılır, buruna damlatılır.
* Kaynamakta olan bir litre suya, 100 gr. papatya ile 50 gr. fesleğen konur, kısık ateşte 10 dakika kaynatılır. Baş ve ense bu suyla, hatifçe masaj yapılarak ovulur.
* Taze gelincik çiçekleri lapa haline gelecek şekilde ezilir, bir bez aracılığıyla başa sarılır.
* Yarım bardak gelincik çiçeği bir bardak sirke içinde ezildikten sonra başa sarılır.
* 25 gr. dere otu tohumuyla 25 gr. dere otu tohumu toz haline getirildikten sonra, yarım kilo balla karıştırılarak macun kıvamına sokulur. Günde üç defa birer kaşık yenir.
* 10 gr. deme tohumu iyice ezildikten sonra, 100 gr. balla karıştırılır. Günde üç defa birer çay kaşığı yenir.
0 yorum:
Yorum Gönder