SPONSORLU BAĞLANTILAR

29 Temmuz 2010 Perşembe

Karaağaç Otu, Kara Hurma, Kara Topalak Otu


KARAAĞAÇ – ULMUS CAM PESTRİS

Kullanılan Kısımları : Taze dal kabukları, yaprakları

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: 1-2 yıllık dal kabukları, kaynatılıp kullanıldığında kanı temizler, üreyi atar, kuvvet verici, idrar artırıcı, terletici ve ishal kesicidir. Romatizmada ve egzamada da faydalıdır. Yaprakları şeker hastalığında kullanılır.

Haricen Kullanılışı: Taze dalların kabukları çıbanlara ve cilt kabarmalarına iyi gelir. Yaralarda yara kapatıcı, ezik ve berelerde kullanılır, göz hastalıklarında göze kompres yapılır.

KARA HURMA – DİOSPYROS

Diğer İsimleri : Hurma Eriği -Yahudi Hurması

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Taze meyveleri yemiş olarak yenilir, olgun halde kurutulan meyveleri yenildiğinde ishali keser.

Odunu kaynatılıp içilirse kanı temizler.
Kullanılışı: 1 bardak suya, ince kıyılmış odun konur, 20 dk kaynatılıp, içilir.

KARA TOPALAK – CYPERUS ROTUNDUS
Diğer İsimleri : Sud Kökü – Topalak

Kullanılan Kısımları: Yumruları

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Karın şişliğinde, idrar artırıcı, kuvvet verici (bilhassa veremde) adet söktürücü, terletici, midevi, kurt düşürücü, ishal kesici, gaz söktürücü ve uyarıcı etkileri vardır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr yumru konur, 10 dk bekletilip, içilir.

Aynı maksatla taze yumruları yenir.
Haricen Kullanılışı: Merhem haline getirilir, yara iyi edici olarak kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder