SPONSORLU BAĞLANTILAR

29 Temmuz 2010 Perşembe

Maydanoz


MAYDANOZ
Soğan, sarmısak ve havuç gibi maydanoz yemek ve sala­talarımızda lezzet ve koku veren bir bitkidir. Maydanozun, kök, yaprak ve tohumları kullanılır.

İÇİNDE BULUNAN MADDELER :
Kadınların ay halini çoğaltan Apiol maddesi ile A, B, C vitaminleri, demir,kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, po­tasyum, iode, bakır, manganez, kükürt klorofil ve yağ bulunur.

VASIFLARI :
Sinir sistemi Uyarıcısı, kansızlığa karşı kullanıldığı gibi, iştah açıcı, midevi toksinleri vücuttan atar, idrar söker, üre ve, klorürleri vücuttan uzaklaştırır, damar açıcı, safra kesesi, ra­him ve barsak kaslarını uyarır ve kadınların ay hallerini çoğal­tır.

NERELERDE KULLANILIR :
Kanssızlıkta, zayıflıkta, iştahsızlıkta, mide gazlarında, ro­matizmalarda, idrar zorluğunda, aybaşı yokluğu ve zorluğunda, karaciğer hastalıklarında, sinirli hastalıklarda ve nihayet saf­ra kesesi tenbel olanlarda kullanılır.

NASIL KULLANILIR :
Tohumlarından yaprak veya köklerinden 50 gram alınır bîr litre suva konur ve 5 dakika kaynatılır süzülür. Bundan günde iki bardak yemeklerden evvel içilir. Kuru maydanoz tohumları yağlı hülasasına Apiol denir. Bundan 20 veya 40 santigram jelatinti kapsüller içinde ay hallerinden bir kaç gün evvel içilme­ye başlanırsa aybaşı lan bol gelir.
Maydanoz tohumarından 100 gram alınır ve bir litre suda kaynatılırsa antiseptik olarak yaralar pansuman edilir, ve böcek sokmalarına karşı iyi gelir, lohusa kadınların meme iltihapla­rına karşı çok iyi gelir ve bu solüsyonla günde birkaç kez pan­suman yapılır.
20 gram maydanozun içinde 48 miligram C vitamini var­dır. Bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 75 miligramdır. A vi­tamini ise 12 miligramdır. İnsanın günlük A vitamini ihtiyacı ise 4 miligramdır.

0 yorum:

Yorum Gönder