MISIR
Dünyanın her tarafında yetiştirilir. Mısır taneleri içinde azotlu maddeler yağlar, karbonhidratlar, mineraller, B ve E vitaminleri vardır. Tazesinin suda kaynatılmışı ve ateşte
kızartılmış şekilleri halk tarafından bolca yenir. Kuru taneleri öğütülerek un yapılır. Mısır unundan ekmek ve çeşitli hamur işleri yapilir.
Misır çok besleyici ve kuvvet vericidir. Mısır unu çorbaları da pek ünlüdür. Mısır sömeğinin kılıflarından sanayide yapılan minderler daha çok kullanılır.
MISIR YAĞI
Mısır taneleri presse edilerek mısır özü yağı çıkarılır. Bu yağ sature olmayan bir yağdır. Mısır yağında bol miktarda E vitamini bulunur. Mısır özü yağının en önemli hassası kandaki kolesterini düşürmektir. Eğer mısır özü yağından 2 çorba kaşığı sabah kalkınca ve akşam yemeğinden evvel birkaç hafta devamlı içilecek olursa kan kolesterolü önemli miktarda düşer.
0 yorum:
Yorum Gönder