SPONSORLU BAĞLANTILAR

29 Temmuz 2010 Perşembe

Muşmula-Beşbıyık Otu


MUŞMULA – BEŞBIYIK

NASIL KULLANILIR :
Meyve, yapraklar ve kökleri kullanılır.

İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLI MADDELER:
Su, azotlu maddeler, yağlı maddeler, şeker, sellûloz, ta­nen, sitrik, malik ve tartarik asitleri ile B ve C vitaminleri bu­lunur.

VASIFLARI:
Kabız, idrar söktürür vede kuvvet verir, ishal ve dizanteriler­de kullanılır.

NASIL KULLANILIR:
İshali olanlar her sabah 200—300 gram muşmula yemeli­dir.
Bundan başka böbrek taşı olanlar maydanoz köklerini şa­rapla kaynatmalı bunun içine bir kahve kaşığı muşmula çekirde­ği ilâve ederek içmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder