KEKİK
Hazım yolları, böbrek üstü, cinsel ve diğer salgı bezlerini dengeli şekilde çalıştırarak, bedeni ve ruhi dinçlik sağlar.
HAZIM YOLLARINDA ETKİSİ ÇOK FAZLADIR :
Mideyi çalıştırır, ifrazatını artırır, böylece hazmı kolaylaştırır. Hazım zorluğu, ihtahsızlık ve yemeklerden tiksinmeyi giderir. Gıdaların barsakta kokuşmasını, gaz yapmasını ve ishalle önler. Barsak iltihabını çabuk iyileşmesinede böylelikle yardım eder.
Kuvvetli dezenfektan olup, et ye et sulu yemeklerin bayatlamasını, bozulmasını, insana zarar vermesini önler.
İshal ve peklik ile barsaklardan insanın zehirlenmesine mani olur.
SİNİRLERİ KUVVETLENDİRİR :
Sinir krizlerini, sinirden olan kalb çarpıntılarını, beyin yorgunluğunu giderir.
Sinir teskit eder ve iyi uyku verir.
NEFES YOLLARINDA DA ETKİLİDİR.
Akciğer ve bzronşlar için iyi dezenfektandır, inatçı öksürük, astım ve bronşitte çok fayda verir. Akciğer enfizeminde, gHb, beyin nezlesi ve anjinde de
çok faydalıdır.
KAN DOLAŞIMINDA :
Bulaşık hastalıklarda, kanda akyuvar miktarını artırarak, vücudun savunma gücünü sağlar.
Kansızlığı (bilhassa çocuklarda) giderir.
DİĞER FAYDALARI :
Kadınlarda ay halinin zamanında ve ağrısız olmasını sağlar. Böbrek ve mesaneyi dezenfekte eder, bol idrar söktürür.
Kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır.
Barsaktaki Tenya ve diğer solucanları döker ve onların yumurtalarını da yok eder.
KULLANILIŞI:
Mutfakta : Çorba, sos-balık, Etsuyu, Etlere, kızartma tavuk, kızartma ve güveç yemeklerine konur.
1 kahve kaşığı kekik, 1 tas sıcak suya konur, çay gibi yemek üzerlerine içilir. Günde 2-3 bardak içilebilir.
Şerit ve solucan için ; Sabah aç karnına 1 bardak içilir ve ancak 1 saat sonra kahvaltı edilir. Buna 8-10 gün devam edilir. Tenyanın başı düşene kadar tekrarlamalıdır.
NOT: Guatrı olanlar kekik kesinlikle kullanmamalıdır. Hamileler fazla almamalı.
0 yorum:
Yorum Gönder