İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
%95 su olmak üzere azotlu maddeler, yağlı maddeler, selüloz, şeker, A, B1 ve C vitaminleri bulunur. Kavunun besleyici kıymetide hiç yok gibidir.
VASIFLARI:
Serinletici, iştah açar, yumuşaklık verir, idrar söktürür.
NASIL KULLANILIR :
Kansızlıkta, akciğer vereminde, kabızlıkta, basuru olanlar, romatizmalılar, böbrek taşı olanlar ve nihayet işeyemeyenler bol miktarda kavun yiyebilirler. Yalnız şeker hastaları ile hazımsız ve bağırsaklarında iltihap bulunanlar kavun yiyemez. Çekirdeklerinden süzye yapılır. Süzye şerbetinin müsekkin hassası vardır.
Yüz derileri kuru olanlar eşit miktarda, kavun suyu, damıtık su ve kaynatılmamış taze sütle karıştırılır ve her akşam bu karışıkla yüz yıkanır.
0 yorum:
Yorum Gönder