SPONSORLU BAĞLANTILAR

29 Temmuz 2010 Perşembe

Kayısı

KAYISI
İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
A vitamini boicadır. Bunda başka B, C ve PP vitaminleri vardır. Şekerlerden meyve şekeri ve glikoz bulunur. Mineral­lerden magnezyum, fosfor, demir, kalsiyum, sodyum, kükürt, mangganez, kobalt ve krom bulunur.
VASIFLARI :
Çok besleyici bir meyvedir. Sağlam mideler için hazmı kolaydır, fakat hazımsızların midesi zorluk çeker. Yıpranan do­kuları tamir eder, sinir sisteminin dengesini sağlar ve kansız­lığa karsı gelir, iştahı açar ve vücudun tabii müdafaasını ço­ğaltır. Kayısı taze olarak yenirse kabızlık yapar ve bilhassa is­hallere karşı yenilebilir. Kuru halde yenirse yumuşaklık verir. Kayısı taze olarak yenildiğinde insana derinlik verir.
NERELERDE KULLANİLİR:
Kayısı, ruhi ve bedenf zayıflıkta butun depresif hallerde kullanılır. Bundan başka kansızlıkta, uykusuzluk ve sinirlilikte, iştahsızlıkta, hastalıkların nekahet haflerinde çocukların ra­şitizm hastalığında ve yavaş büyüyen çocuklarda, büyüklerde ve yaşlılarda, İshal ve kabızlık hallerinde bol bol yemelidir.
NASIL KULLANILIR:
Çok olmuş taze meyveleri” yenildiği gibi kompostosu yapı­lır ve suyu çıkarılarak içilir. Kan kaybetmeden kansızlar kayı­sı kürüne girerlerse daha ciğeri yemiş kadar etkili olduğu ya­pılan deneylerden anlaşılmıştır.
Eğer kayısı suyu île yüze masaj yapılırsa normaf yüz de­risini kuvvetlendirir. Kayısı A vitamininden zengin olduğu, için, bu vitamine ihtiyacı olanlar mevsimi geldiğinde bu meyveden bolca yemelidirler.

0 yorum:

Yorum Gönder