ÜZÜM
İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
Çoğu su olmak üzere üzüm, şekeri, acide tartrique, malique asidi, ozotlu maddeler, mineraller, serbest asidler, tanen, yağ ve reçine maddeleri bulunur. Külleri içinde potasyum, manganez, sodyum, klor, silis, fosfor asidi, iyod ve arsenik.
Üzüm vitaminlerden de zengindir; A, B1, B2 ve C vitaminleri boldur. Bir kilo üzüm içinde 120-150 gram üzüm ve meyve şekeri bulunur ve vücut tarafından çabuk emilirler. Ayrıca siyah üzümün içinde renkli bir madde bulunur ki bu da ayrıca vücut için bir toniktir. Üzüm şekeri normal kanın bir, parçasıdır. Vücut rafine şeker dediğimiz fabrikaların yaptığı şekeri üzüm şekerine çevirmek için karaciğerin çok çalışması ve vücudun bir enerji sarfetmesi önemli olrak gerekir,
VASIFLAR
Hazmı kolaylaştırır. Sinir ve kaslara kuvvet verir, vücudu mineralize eder, vücuttan toksinleri atar, safra söktürür, bol idrar verir, karaciğeri uyarır ve şişmesini önler, yumuşatıcıdır ve nihayet dıştan kullanıldığı’zaman cildi gençleştirir. Her sabah aç karnına 20 adet kuru üzüm yiyenlerde hazımsızlık görülmez.
NERELERDE KULLANILIR:
Kansızlıkta, hastalıktan sonra nekahet hallerinde, gebelikte,zavıf ve yorgun olanlarda, ateşli hastalıklarda, karaciğer şişmesinde, romatizmada, şişmanlıkta, böbrek hastalıklarında, ödemli hastalıklarda, zehirlenmelerde, tansiyon yüksekliğinde, hazımsızlıkta, kabızlıkta ve nihayet cilt hastalıklarında kullanılır…
İçten Kullanılışı:
Üzümü yemeden önce bol su ile yıkamalıdır. Çünkü evvelce atılan köktaşı kalıntıları mevcut olabileceğinden zehirlenme ihtimalini düşünmelidir. Üzüm kürlerinde günde 1-2 kilo üzüm yemelidir. Anjini olanlar, ateşi olanlarla, kanaması ve diş etleri iltihaplı olanlar bol koruk suyu içmelidirler. Üzüm suyu ise çok yumuşatıcıdır ve idrarın bol gelmesine sebep olur. Kuru üzüm de yaş üzümün ayni hassalarına sahiptir.
Dıştan kullanılışı:
Üzüm suyu bir parça pamuk yardımıyla yüze sürülürse on dakika bir süre kurutulmaya terk edildikten sonra bir parça ılık suya karbonat atılır ve bu su ile yıkanır.
0 yorum:
Yorum Gönder