SPONSORLU BAĞLANTILAR

29 Temmuz 2010 Perşembe

Tarçın

TARÇIN

SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR :Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir. Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır.
Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcak­lığınıda böylelikle yükseltir.

Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar. Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir.

HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADİR:

Mide ve ba’rsakta ifrazatı artırır, hazmı kolaylaştırır. Hazım zorluğu ve mide tenbelliğini giderir. İştah açar.
Mide ve barsakta gazı önler.

En inatçı ishali bile hemen geçirir.

ANTİSEPTİKTİR:

Etli ve sütlü yiyeceklerin (Sütlaç, Muhallebi) bozulmasını, bayatlamasını ve insana zarar vermesini, gaz yapmasını önler.Kalın barsaktan, ishal ve peklik ile vücudun zehirlenme­sini önler.
.
Vücudun mukavemetini artırır. Kansere karşı da korur.

HANIMLARA FAYDALARI :

Normal ay hali dışında kan gelmesini ve beyaz akıntıyı giderir.
. ‘
DİĞER ETKİLERİ :

Kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Barsak kurtlarını döker.

KULLANILIŞI:

Mutfakta: Günde alınacak miktar 1 tatlı kaşığıdır, bu miktar toz pasta, elma komposto, pirinçli ve irmikli tatlılara konur. 1 kahve kaşığı toz 1 bardak sıcak suya konur ve tek­rar ısıtılmadan içilir, günde 3 bardak içilebilir.

Soğuk algınlığında, süt, salep gibi sıcak içecekler üzerine ekerek, alınır.

NOT : Tansiyonu yüksek olanlar tarçını çok az veya hiç alma­malı Tarçın hiç brr zaman kaynatılmamalı, kokuşu uçar faydası kalmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder