SPONSORLU BAĞLANTILAR

29 Temmuz 2010 Perşembe

Sumak

SUMAK

HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADIR :

Ekşi olup bol tükrük söktürür, “ekmek, makarna gibi nişastalı yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır.

Mide ifrazatını da atrtırarak et, yumurta, süt gibi prote­inli yiyeceklerin kolay hazmına yarar.

Yaşlı ve hasta kimselerdeki hazımsızlık ve iştahsızlığı giderir. Barsak bozukluğu ve ishalleri durdurur.

ŞEKER HASTALARINA DA YARARLIDIR:

Bol tanenli olup. şekerlilerde kanda şekeri düşürür. Organik asidi ile vücutta şeker sarfını kolaylaştırır.

KULLANILIŞI :

Toz halde yemekler üzerine ekerek kullanılır.

Dışarda yemek yiyenler, yanlarında taşıyarak yemek üze­rine ağızlarına 1 kahve kaşığı atabilirler.

Bilhassa ağır yağlı et, hamur işleri üzerine ekildiğinde ko­lay hazmettirir.

Günde yenilecek miktar 1 veya 2 kahve kaşığıdır.

NOT : Fazlası peklik verir. Tansiyonu yüksek olanlar sumağı az veya hiç kullanmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder