KARABİBER
HAZIM YOLLARINDA ETKİSİ ÇOK FAZLADIR:
Hazma hizmet eden bütün salgı bezlerini çalıştırır.
Bilhassa Pankreas bezine tesir ederek, yağlı ve nişastalı yiyeceklerin hazmını ve vücuttaki miktarının ayarlanmasını sağlar.
Pankreasın körelmesinl önliyerek, şeker hastalığının ilerlemesini durdurur, hatta zamanla normale dönüşü sağlar.
Mideyi ısıtır, iştah açar.
Yemeklerin tadını ve kokusunu hoş hale getirir.
Ağızda tükrük miktarını artırarak, nişastalı yiyeceklerin ilk hazmını temin eder.
Et, hamur yemekleri ve pilav üzerine ekilerek, kolaylıkla hazımlarını sağlar.
DEZENFEKTANDIR:
Çok kuvvetli dezenfektan otup, yiyeceklerdeki vş mide barsaktaki çeşitli mikroplan öldürür.
Et, balık, et sulu yemekler, sucuk, sosis, köfte gibi yiyeceklere karıştırıldığında, onlann bayatlamasını, bozulmasını, insana zarar vewnesifi önler.
Yemeklerin barsakta kokuşmasına, gaz yapmasına mani olur.
0 yorum:
Yorum Gönder