SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Ceviz

CEVİZ
Memleketimizde yayla ve sulak yerlerde çok yetişen bir meyvedir. Cevizin kalorisi çok yüksektir.

İÇİNDE BULUNAN MADDELER :
Minerallerden bakır ve tütya’da çok zengindir. Bunlar­dan başka potasyum, magnezyum, fosfor, kükürt, demir bulu­nur. Vitaminlerden A, B, C ve P vitaminleri” vardır.

VASIFLARI:
Çok besleyicidir, yumuşatıcıdır ve kurtları düşürür.

NERELERDE KULLANILIR :
Şeker hastaları, veremliler, ishalli olanlar bağırsaklarında parazit olanlar bol miktarda ceviz yiyebilirler.

NASIL KULLANILIR:
Şerit düşürmek için ceviz yağı kulanılır: Bunun için 50-60 gram ceviz yağı patates salatası içine konur, üç gün süre ile akşamları yenirse tenyalar düşer. Ceviz yağı raşitik ve kansız çocukların vücutlarına sürülürse daha iyi şifa bulurlar. Ceviz yağı, Mı­sır özü yağı ve soya fasulyası yağından daha çabuk kandaki choleterol’ü düşürür.

Bir bardak meyve suyu içine bir avuç ceviz ve bir kahve kaşığı bal ile karıştırılır ve yenirse insana çok kuvvet verir.
Ceviz ağacı yaprağının kuvvet verici, kandaki şekeri dü­şürücü, kanı temizleyici hassaları vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder