Böbreklerden mesaneye veya idrar yollarına gelen kum veya taşları düşürmek için, tavukların boyun bölgesinde bulunan ve taşlık denilen organ iyice temizlenip kurutulur, toz haline getirilir. Yemeklerden önce suyla ya da balla bir kahve kaşığı yenir.
* 20 gr. kırk kilit otu, 20 gr. mısır püskülü, 20 gr. ayrık otu ve 50 gr. arpa toz haline getirildikten sonra bir litre suya bir kaşık konu, on dakika kaynatılır. Soğuyunca karışımdan günde 4 - 5 bardak içilir.
* Kaynamakta olan yedi bardak suya, toz haline getirilmiş 20 gr. mısır püskülü, 20 gr. kiraz sapı, 50 gr. yulaf, 30 gr. kantaron, 30 gr. altın çiçeği, 30.gr. anason ve 30 gr. sinameki karışımından bir yemek kaşığı konur, on dakika kaynatılır, soğuyunca süzülür. Karışımdan sonra günde yedi bardak içilir.
* 10 gr. maydanoz tohumu, 10 gr. kereviz tohumu, 10 gr. karpuz çekirdeği, 10 gr. kavun çekirdeği, 10 gr. salatalık çekirdeği, 20 gr. lahana tohumu, 20 gr. sinameki, 5 gr. rezene, 5 gr. anason, 50 gr. ayrık otu ve 50 gr. arpa toz haline getirilir. Kaynamakta olan yedi bardak suya bir yemek kaşığı konur, yirmi dakika daha kısık alevde kaynatılır. Soğuduğunda süzülür, balla tatlandırılarak gün içinde yedi bardak içilir.
0 yorum:
Yorum Gönder