SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Ayva


AYVA
İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLI MADDELER :
Su, şeker, karbon hidratlar, asidler, albüminler, sellüloz bulunur. Bunlardan başka içinde tanen A ve B vitaminleri bu­lunur.
VASIFLARI:
Kabız, midevi, iştah açıcı ve karaciğer besleyicisi olarak kullanılır.
KULLANILDIĞI HASTALIKLAR :
İçten kullanılışı:
İshallerde, kusmalarda, nezlede, iştahsızlıkta ve karaciğer yetersizliğinde kullanılır.

Dıştan kullanılışı:
Bir avuç soyulmuş ayva çekirdeği yarım bardak ılık su içinde ezilir ve soğuk vuruklarında meme çatlaklarında ve ya­nıklara karşı tatbik edilir.
Yüzdeki buruşuk ve kırışıklıklara karşı ayva kabuğu bir az rakı içinde 15 gün bırakılır ye yüz losyonu olarak kullanılır. 50 gr. ayva çiçeği veya kabuğu bir litre suda kaynatılır, bunun içine biraz portakal çiçeği suyu ilave edilir ye İçilirse boğma­ca öksürüğünü azaltır, sinirlilerde güze! bir uyku ve rahatlık temin eder.

AYVA SUYU:
Ayvanın kabuğu soyulmadan ince dilimler halinde kesilir. Yarısı azalıncaya kadar bir litre suda kaynatılır Sıktıktan son­ra 50 gr. şeker konur. İşte bu su bağırsak iltihaplarında ve hazım zorluklarında içilir.

0 yorum:

Yorum Gönder