SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Armut Ve Armut Kurusu


ARMUT
İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
Su, meyva şekeri, karbon hidratlar, asidler, albüminler, sellüloz, tanen, yağ, A, B1, PP ve C vitamienleri, fosfor, sod­yum, kalsyum, magnezyum, kükürt, potasyum, klor, bakır, de­mir, manganez, iyod ve arseniktir.

VASIFLARI :
İdrar söktürür, terletir, besleyici, midevi, kabız, müsekkin serinletici hassaları vardır.

NERELERDE KULLANILIR:
Romatizma, halsizlik, gebelik, kansızlık, ruhi yorgunluk, verem, ishaller ve bitkinlik hallerinde kullanıldığı gibi şeker hastalarının yemesinde böylelikle bir sakınca yoktur.

NASIL KULLANILIR:
Yemeklerden evvel günde iki veya üç kilo yenebilir. Ar­mut suyu yemeklerden evvel günde 2-3 bardak içilmelidir.
Armut kurusu: bir litre suya 40-50 gram kuru armut ko­nur ve bir saat süre ile kaynatılır. Bu sudan günde 2-3 bar­dak serinletici ve kuvvet verici olarak içildiği gibi idrar söktürücü olarak da içilebilir.’

0 yorum:

Yorum Gönder