ARMUT
İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
Su, meyva şekeri, karbon hidratlar, asidler, albüminler, sellüloz, tanen, yağ, A, B1, PP ve C vitamienleri, fosfor, sodyum, kalsyum, magnezyum, kükürt, potasyum, klor, bakır, demir, manganez, iyod ve arseniktir.
VASIFLARI :
İdrar söktürür, terletir, besleyici, midevi, kabız, müsekkin serinletici hassaları vardır.
NERELERDE KULLANILIR:
Romatizma, halsizlik, gebelik, kansızlık, ruhi yorgunluk, verem, ishaller ve bitkinlik hallerinde kullanıldığı gibi şeker hastalarının yemesinde böylelikle bir sakınca yoktur.
NASIL KULLANILIR:
Yemeklerden evvel günde iki veya üç kilo yenebilir. Armut suyu yemeklerden evvel günde 2-3 bardak içilmelidir.
Armut kurusu: bir litre suya 40-50 gram kuru armut konur ve bir saat süre ile kaynatılır. Bu sudan günde 2-3 bardak serinletici ve kuvvet verici olarak içildiği gibi idrar söktürücü olarak da içilebilir.’
0 yorum:
Yorum Gönder