SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Akasma Kökü


AKASMA KÖKÜ – BRİYONİAALBA

Diğer İsimleri : Ülüngür, Şeytan Şalgamı, Bin Kulaç, İt Kabağı, Beyaz Yaban Kabağı

Kullanılan Kısımları : Taze veya kurutulmuş kökleri

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılış Biçimleri: İdrar artırıcı ve kuvvetli müshil etkilere sahiptir. Belfıtığının (disk kayması) tedavisinde kullanılır. Romatizmadan meydana gelen kalp rahatsızlıklarında ve zatülcempte faydalıdır, tarif edilen miktarda bal ile yenilirse eski öksürüğü giderir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı ince kıyılmış kök konur, 10-15 dk bekletilir, elde edilen su doktor nezaretinde 1 günde tüketilir. Kökleri toz halinde günde 0.5-3 gr içilir. Kas ve eklem romatizmasında, akut eklem romatizmasında 1 bardak suya, 2 gr ince doğranmış kök konur, 5 dk kaynatılır, 15 dk bekletilir, günde 2 defa 1 er çay bardağı içilir.

Tarif edildiği şekilde toz halinde kullanılırsa sara‘da, felçte ve aza uyuşmalarında faydalıdır. Çocuklara ve zayıflara daha az verilir. Bel fıtığı tedavisinde günde 2 bardak içilir, tedaviye 4-5 hafta devam edilir (doktor nezaretinde)

Haricen Kullanılış Biçimleri: Taze kök lapa haline getirilir, mafsal romatizmasında, romatizma ağrılarında ve basur memelerinin tedavisinde kullanılır. Kökü incir ile ezilir dalağın üzerine konulursa dalağı eritir. Kökü sirke ile ıslatılır uyuza sürülürse uyuzuda böylelikle giderir. Mafsal romatizmasında taze kök ezilir 1 tatlı kaşığı 100 gr saf zeytinyağı ile karıştırılır, elde edilen karışım ile romatizmalı yerler yağlanır masaj yapılır hastalıklı bölgenin dışına sürmemeye dikkat etmelidir.

Taze kök ispirto içerisine doğranır bir müddet bekletilir, bununla ağrıyan bölgeye masaj yapılır. Bitkinin tamamı zehirlidir, zehirli madde dokuları şiddetle tahriş ve tahrik eder, bundan sonrada sinir sistemi merkezinde paraliz husule gelir.

Akasma tohumlarını yanında taşıyan kimse vebaya yakalanmaz. Cin, peri, şerrine uğramaz, sihir yapımında kullanılmışsa kaynatılarak buhar haline getirilirse sihir bozulur (Tezkere’i Davuddan)

0 yorum:

Yorum Gönder