Ağrıyan yer, balık yağı ile. ovulur, üzerine yıkanmamış yün (halk arasında kirli yün şeklinde ifade edilen) konur. * 20 gr. karabiberle 200 cc. zeytinyağı, ayrı bir kapta kaynamakta olan suyun İçine (su banyosu) konur, yarım saat kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve ağnyan yerler bu karışımla ovulur.
* 10 gr. zencefil, 20 gr, çörekotu ile 200 cc. zeytinyağında 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra ağnyan yerler bu yağla ovulur.
* 10 gr. sarımsak, 10 gr. karanfil ve 100 gr. zeytinyağına, 200 cc. su ilave edilerek su buharlaşıncaya kadar kaynatılır. Geride kalan yağın yansı kadar çörekotu yağı ilave edildikten sonra, bu karışımla ağrıyan yerler ovulur.
* 10 gr kekik yağı, 100 cc. zeytinyağı ile karıştırılarak ağrıyan yerler ovulur.
* Ağrıyan, sızlayan ve şişen yerler üzerine, zeytinyağı ile silindikten sonra, ateşte yumuşatılmış kara lahana yapraklan sarılır. Yumuşatma işlemi, suya sokup çıkarılarak da yapılabilir.
* 50 gr. keten tohumuyla, 200 cc. süt, lapa haline gelinceye kadar iyce kaynatılır. Soğuduktan sonra ağnyan veya şişen yerlere sarılır.
* 500 cc. sirke, 50 gr. arpa ve 50 gr. yulaf beraberce kaynatılır. Soğuduktan sonra tülbende konularak ağrıyan yere sarılır.
0 yorum:
Yorum Gönder