SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Tatlı Badem


TATLI BADEM
Kuzey Afrika ve Akdeniz çevresinde bulunan bütün badem ağacının meyveşidir.

İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
Su, azotlu maddeler, yağlı maddeler, çeşitli şekerler, sellüloz, minerallerden: Kalsiyum, fosfor, kükürt, magnezyum vi­taminlerden: A ve B vitaminleri. Bademin içinde çeşitli şeker ve yağlar bulunmasından kalorisi daha yüksektir. 100 gram badem­de 606 kalori vardır.

VASIFLARI:
Çok besleyici ve vücut için dengeli bir besindir. İnsana çok enerji verir. Bazılarına göre badem etin yerini tutar. Ba­dem vücudu mineralize eder ve bağırsak antiseptiğidir.

NERELERDE KULLANILIR:
Gebelik, emzirme, bedeni ve zihni yorgunlukta. Bo­ğaz, akciğer, idrar yolları ve mide bağırsak iltihaplarında ve spazmlarda, böbrek taşlarında, Akciğer vereminde, kabızlık ve nihayet hastalıklardan kalkınca nekahat hallerinde çok yemelkiir. Bademin içinde karbon hidratlar az bulunUuğu için şeker hastalarına tavsiye edilebilir. Badem, kuru ekzama, ya­nık, yılancık ve kaşıntılar için de dıştan kullanılabilir.

NASIL KULLANILIR:
Bademin besleyici kuvveti fazla olduğundan günde 10-15 tane yemelidir.
Badem sütü : Mide ve idrar yolları iltihap ve sparzmlarında çarpıntılarda, badem sütü kullanılır. Badem sütü elde et­mek için 50 gram badem 50 gram bal bir litre su ile karıştırı­lır. Evvela badem 5-10 dakika ılık suda ıslatılır kabukları so­yulur ye ezilir ve bal ile karıştırılarak bir tülbentten süzülür.

TATLI BADEM YAĞI :
Büyüklere 60 gram İçirilirse müshil etkisi yapar. 30 gra­mı yumuşatıcıdır. Çocuklara 10-15 gram verilir. Acı badem içinde cyanhydrique asidi bulunur. Acı bademin yakıları yapı­lır, yarım başağrısı karaciğer ağrısı ve böbrek sancılarıyla ro­matizma ağrılarında kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder