SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Brokoli


BROKOLİ

Brokoli sebze olarak A, C, E ve Karotin vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Demir, selen, bakır ve potasyum kaynağıdır. Brokolinin kendine has selülozik yapısı (lifli yapı) bağırsaklarda oluşan toksinlerin atılmasında, safra asidi fazlalığında ve alınmış olan ağır metallerin emilmesinde büyük rol oynamaktadır. Brokoli bağırsak sistemini düzenler bu sebeple kabızlığı önleyici ve bağırsakların düzenli bir şeklide çalışmasını sağlayıcıdır. Brokoli, ihtiva ettiği bazı (bitkisel hormonlar) bakımından ayrı bir önem taşımaktadır, bu sayede vücuttaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir.

Menapoz dönemindeki hanımlarda ostregon hormonunun düzenli çalışmasını temin için brokoli kullanımı faydalı olmaktadır. Brokoli ihtiva ettiği maddeler açısından insan sağlığı üzerinde çok faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliğe sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendiren 5 madde ihtiva etmektedir. Brokoli aynı zamanda antibiyotik etkilidir.

Brokoli iyi huylu prostat büyümesi, prostatitis (bakteriyel prostat enfeksiyonunu) ve kronik idrar yolları enfeksiyonlarında faydalıdır.

Brokoli rahim, meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyucudur. Brokolinin ihtiva ettiği (sulforafen ve benzeri) maddeler kanser tedavisine karşı kullanılmaktadır. Brokoli prostat ve meme kanserine karşı 5 ayrı koruyucu madde ihtiva etmektedir. Brokoli prostat rahatsızlıklarının kansere dönüşmesini önleyici güçlü bir etkiye sahiptir.

Tedavide kulanılacak bitki taze ve sararmamış olmalıdır. Günlük taze bitki kullanılabildiği gibi buz dolabında buzluk kısmında saklanan bitki de kullanılabilir, bitki dolaba yıkanmadan konulmalı ihtiyaç olduğunda dolaptan çıkarınca yıkanmalıdır. 250 şer gr. lık parçalar halinde muhafaza edilmelidir.

Prostatitis ve prostat hastaları kür boyunca acı biber, alkol, kahve ve neskahve kullanmamalı. Hayvani yağlardan uzak durmalıdır.

Brokoli tohumu: Çimlenmiş brokoli tohumlan sebze olarak kullanılan brokoliye göre ortalama 50 kat daha sulforafen ihtiva eder, sulforafen phase II enzimlerini aktive ederek kansere, mutasyona ve serbest radikallere karşı harekete geçirmektedir.

Kullanılışı: 1 kilo suya 250 gr doğranmış bitki konur, hafif ateşte ağzı kapalı olarak 5-6 dk kaynatılır. Yarısı sabah aç karna diğer yarısı akşam yemeğinden 20 dk evvel içilir. İçtikten 20 – 30 dk sonraya kadar hiçbir şey yenilip içilmez su hariç. Haşlanan bitki öğle yemeğinde salata olarak yenilebilir. Bu şekilde 21 gün devam edilir. 21 günlük kür tedavisine başlayan hastalar daha 2-3 gün içerisinde şikayetlerinin azaldığını görürler.

Hastalığın seyrine göre 6-7 yıllık gecikmiş durumlarda birkaç ay sonra hastalık yeniden nüksedebilir. Bu gibi durumlarda 1 haftalık ilave kür yeterli olmaktadır. Hastalığa yeni yakalanan kimseler 21 günlük brokoli kürü ile 10 – 11 ay rahat edebilirler. Tekrar gerektiğinde 1 haftalık kür kafi gelmektedir. En güzeli ise 6 ayda bir haftalık kürler şeklinde kullanmaya da devam edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder