SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Güzel Avrat Otu Yaprağı, Habbulleziz Otu


GÜZEL AVRAT OTU YAPRAĞI – ATROPA BELLADONA

Diğer İsimleri : Binbelik — Deli Otu

Kullanılan Kısımları: Yaprakları, kökü, filiz uçları

Toplama Zamanı : Kökler bitki çiçek açmadan evvel tomurcukta iken, 2 veya 3 yıllık kökler çıkarılır. Yapraklar çiçekli iken (Haziran-Eylül) aylarında toplanır.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Ağrı kesici, spazm giderici, ter, süt ve mide ifrazatını azaltıcı, astım nöbetlerini durdurucu etkileride vardır.

gastritte, idrar enkontinansında spermatorede, kurşun zehirlenmelerinde, spazmodik kabızlıkta, vasıta tutmasında, basurda meni-ere sendromunda, (baş dönmesi, bulantı, kusma, çınlama ve sağırlık belirtileri olan iç kulak fonksiyon bozukluğuna bağlı bir hastalık), veremlilerin fazla terlemelerini kesmek için.

Parkinson tedavisinde, sinir, guatr, trikotoksi-kozlar vs hastalıkların tedavisinde, bazı kalp hastalıklarında, Katarakt, bronşitlerde, sinirsel rahatsızlıklarda, düşük tansiyonda, sakinleştirici olarak öksürükte kullanılır.
Kullanılışı: Güzel avrat otu yaprakları toz haline getirilir, günde 0,15 – 0,20 gr içilir. Kökleri uyku hastalığından ileri gelen hastalıkların tedavisinde kullanılır. Zehirli bir bitkidir. 1 gr büyük bir insanı öldürmeye kafi gelir. Tohumundan 10 adedini yemekte ölüme sebep olur.
HABBULLEZİZ – CYPERUS ESCULENTUS

Diğer İsimleri: Tatlı Yer Bademi, Abdülleziz
Kullanılan Kısımları: Yumruları

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Gıda olarak kullanılır. Göğüs yumuşatıcı, hafif müshil, cinsi arzuyu artırıcı, erkek cinsiyet organını güçlendirir, meniyi çoğaltır, baş ağrısında, idrar yolları hastalıklarında, şişmanlatıcı, safra kesesi hastalıkları ve egzamaya karşı kullanılır.

Kalça kemiği ağrısında sıkılarak elde edilen suyu balla karıştırılıp içilirse faydalı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder