SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Akdiken Bitkisi


AKDİKEN -RHAMNUS CATHARTİCUS

Diğer İsimleri: Geyik dikeni
Kullanılan Kısımları : Meyvesi, dal ve gövde kabukları Barut ağacı ile aynı familyadandır.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanma Biçimi: İdrar artırıcı, müshil etkilere sahiptir.

Kullanılışı: 1 bardak suya, 20 gr kuru akdiken meyvesi konur, 10 dk kaynatılır, günde 1-2 bardak içilir.Veya akdiken meyvesi toz haline getirilir, günde birkaç defa 2-5 gr içilir.

Gövde ve dal kabukları da kaynatılır, günde 1-2 bardak içilir. Taze akdiken meyveleri sıkılır, elde edilen suya, şeker konularak şurup yapılır günde birkaç defa 1 er kaşık içilebilir.

15-20 adet taze akdiken meyvesi yenildiğinde ishal yapar. Zehirli bileşikler taşımadığından emniyetle kullanılabilen bir müshildir.

Haricen Kullanma Biçimi: Boğaz ağrılarında 1 bardak kaynar suya, 1 tutam ufalanmış bitki meyve dal ve gövde kabuğu konur, 10 dk bekletilir, hafif tatlandırılıp gargara yapılır.

YALANCI AKDİKEN – RHAMNUSALATERNUS
Kullanılan Kısımları : Meyve-ağacın kök ve kabuğu Meyvesi ve ağaç kabuğu müshil etkilidir.
Ağaç kökü sarılık Hastalığına karşı kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder