SPONSORLU BAĞLANTILAR

22 Ağustos 2010 Pazar

Gebelik Süresindeki Anormallikler


GEBELİK SÜRESİNDEKİ ANORMALLİKLER

Gebelik süresi, buna bağlı olarak da doğum için beklenen tarih, ortalama bir değerdir; bir kadından ötekine ve bir doğumdan ötekine değişebilir. Beklenen tarihten» 15 gün öncesine ya da 8 gün sonrasına kadar olan süreler normal olarak sayılır.

ERKEN DOĞUM

180. günden sonra, ama 8,5 aydan önce olan doğumlar, erken sayılır. Genel olarak bu doğumlar, anne açısından bir özellik göstermemekle birlikte, dölütün çok yakından izlenmesini gerektirirler. Dölütün direnci düşük olduğundan, doğum sırasında güçlük çekmemesi, doğumdan sonra da kendine özgü koşullar içinde güvenliği sağlanarak, erken doğuma ilişkin belirtiler gösteriyorsa, özel bir serviste bakılması gerekir.

Kendiliğinden erken doğum

Gebeliğin son üç ayında erken doğum tehdidi, hastane ortamında özel bakım gerektirir.

Bakıma karşın, erken- doğum engellenemeyecek gibi görünüyorsa, doğumun elden geldiğince hızlı ve çocuğu sarsmayacak biçimde gerçekleşmesine yardımcı olmak gerekir.

Zorunlu erken doğum

Kadındaki bazı hastalıklar (şeker hastalığı,kan uyuşmazlığı, v.b.), çocuğun öngörülen tarihten önce doğurtulmasmı (gerek sezaryenle, gerekse alt yoldan) gerektirebilir. Bu durumda, bir yandan annenin hastalığını denetim altında tutmak, öte yandan da düzenli östriyol ölçümleriyle, hattâ su kesesine iğneyle girerek sıvı alma. yoluyla, çocuğun canlılığı, çocuğun ve akciğer dokusunun gelişmişlik durumu araştırılarak, doğumun elden gelen en iyi koşullarda gerçekleşmesini sağlamak gerekir. Doğumun ya da çocuğun çıkarılışının, bebekler için özel yeniden canlandırma servisleri olan hastanelerde yapılması uygun olur.

0 yorum:

Yorum Gönder