SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Cinsel Sorunların Tedavisi


Cinsel Sorunların Tedavisi
Kendi başlarına çözemedikleri cinsel sorunları olan çiftler için, cinsellik danışmanlığının, cinsellik kliniklerinin ve cinsellik tedavisinin belirli bir yeri vardır ve çok başarılı olabilir. Özellik­le orgazm olamama, cinsel isteksizlik gibi işlevsel cinsel sorun bozuklukların tedavisi 196O’lı yıllardan beri yapılmaktadır. Ayrıca 40-50 yaşlarından sonra görülen dölyolu adalesinin gev­şemesine bağlı orgazm olamama sorunlarını tedavi eden ameli­yatları yapılmaktadır. Bu ameliyatlar sonucu pek çok kadını tek­rar doyumlu bir cinsel yaşama kavuşturulur. Özellikle meno­poz yaşlarında bu sorunlar karşımıza çıkmaktadır. Bir cinsellik tedavisi uzmanına başvurmanız, birçok kısıtlamadan kurtulduğunuzu gösterir; ama eğer kurtulamamışsanız, atılacak ilk adım cinsellik konusunu konuşamama da içinde olmak üzere, cinsel­likle ilgili tüm önyargılardan sıyrılmaktır. Danışman olarak, eşi­nizle sorunun tüm yönlerini açıkça ve utanmadan konuşmanıza ve baskı altında bıraktığınız her tür duygu ve düşüncenin açığa çıkmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Olumlu düşünmeye yönlendirileceksiniz. Gelecek haftalar­da uygulanmak üzere önünüze bir program sunulacaktır. Neler olacağı ve sizden neler beklendiği size anlatılacaktır. Bir cinsel­lik danışmanına başvurduğunuzda tedavi uzmanınızla bir an­laşma yapıyorsunuz demektir; aynı biçimde eşinizle de bir an­laşma yapıyorsunuz demektir. Tedavi uzmanının önerdiği programı, yalnız istekle değil, gönülden gelen bir istekle uygu­layabilmeyi eşinize borçlu olacaksınız.
Tedavi programı içinde, en başa dönmeye ve vücudumuzun cinsel dokunmaya ve hatta en basiti, eşinizin parmak uçlarının dokunmasına nasıl yanıt verdiğini bulmaya yüreklendirilecek­siniz. Vücudunuzu etkileyen her tür duyuyu duyma, yaşama ve hoşlanma üstünde yoğunlaşma öğretilecektir. Danışmanınız, birkaç gün ya da hafta cinsel ilişkiden uzak durmanızı ve “cin­sel kaslarınıza” belirli bir gerginlik kazandırmak amacıyla eg­zersizler yapmanızı önerebilir. Daha sonra, kendinize zevk ver­meye ve eşinizin yanına yatıp birbirinize dokunmaya, okşama­ya başlayabilirsiniz.
Daha sonraki haftalarda kendi kendinizi orgazma ulaştırma­nın ve eşinizin, cinsel organını kullanmaksızın sizi orgazma ulaştırmasının yollarını denemeniz önerilecektir. Daha sonra da aşamalı olarak cinsel ilişki sırasında orgazma ulaşma amacına varacaksınız. Daha ayrıntılı bilgi içirt, her evde bulunması gere­ken “Cinsellik El Kitabı” adlı Alfa Yayınları’ndan, Ocak 2006′da çıkmış olan kitabıma başvurabilirsiniz.
Siz menopozdaysanız, Türkiye de evlilik yaş ortalamasına baktığımızda, eşinizde de sertleşme sorunu olabilir. 2005 yılın­daki bazı verilere göre Türkiye’de 40 vede 65 yaş arası erkeklerin yüzde 50’si sertleşme sorunu yaşıyor. Ülkemizde çoğu kadın ve erkek cinselliği bir görev olarak kabul ediyor. Ancak yukarıda
da değindiğim gibi cinsellik zevk almanın bir olgu olarak görül­melidir. Yani insanın cinselliğe bakış açısı önemlidir. Yeter ki is­tesin, cinsellik 70 ve üstü yıllarda da heyecan verici bir ilişkinin devamı için gereklidir diye düşünebiliriz.Eşinizin sorunu, dolayısıyla size yansıyan önemli bir sorun:

0 yorum:

Yorum Gönder