SPONSORLU BAĞLANTILAR

30 Temmuz 2010 Cuma

Allerji


Yiyecekler, evcil hayvanlar, çiçek­lastik eşya, hatta sıcak ya da soğuk, kısaca günlük hayata karışan her şey, allerjiye sebebiyet verebilir. Allcrji vücu­dun yukarıda sayılan etkenlere aşırı tepkisi olarak açıklanabilir. Bu tepkiler, kaşıntı ve astım şek­linde görülebildiği gibi saman nez­lesi ve egzama şeklinde de ortaya çı­kabilir.


* Kanlamakta olan 100 suya, 5 gr. şahtere atıldıktan sonra, kısık ateşte beş dakika demlendirilir. Bu sıvı yarım saat sonra süzülür, balla tatlandırılarak günde 2 veya 3 bardak içilir.

* Kaynamakta olan 100 cc. suya, 10 gr. yapışkan otu konur, birhat birikmesidir. Genç erkeklerin enselerinde zaman zaman oluşan çı­banlar veya parmağa bir cisim battı­ğında meydana gelen İltihaplanma günlük hayatta sık görülen apseler­dir. Apse daha ziyade deride ve deri altında oluşur. Bunlar sadece ağrıya yol açmaz, hayati tehlikeye de sebep olabilir. Derideki apselerin İğne ile delinmesi veya tırnakla sıkılıp patla-tılması mikrobun yayılmasına yol açar. Bundan şiddetle kaçınılmalıdır,
Kıl ve ter bezlerinin bulunduğu bölgeler daima temiz tutulmalıdır. Çıbana, olgunlaşmasını temin ede­cek bitki lapaları konulmalı, cerahati usulünce akıülmalıdır. Ayrıca bünye güçlendirilmelidir. Bitki çayları içil­mesi tavsiye olunur.

Tedavisi:
* 1 – 2 adet incir sütle kaynatılarak ezilir ve lapa haline getirilerek çıban üzerine konur.
* Bir miktar hatmi yaprağı ve çiçe­ği suda ezilerek lapa haline getirilir, çıban üzerine bağlanır.
* Bir miktar çam sakızı ile eşit miktarda balmumu su banyosunda yumuşatıldıktan sonra birbirine ka­rıştırılır, çıban üzerine sarılır.
* Bir kaşık keten tohumu ezilir. Yarım bardak suda kaynatılarak lapa haline getirilir, çıban üzerine konur,
* Bir baş kuru soğan külde veya fi-rında pişirildikten sonra zeytinyağı ile karıştırılarak lapa haline getirilir, çıban üzerine satılır.

0 yorum:

Yorum Gönder