SPONSORLU BAĞLANTILAR

31 Temmuz 2010 Cumartesi

Ağrı ve Sızı


Ağrıyan yer, balık yağı ile. ovu­lur, üzerine yıkanmamış yün (halk arasında kirli yün şeklinde ifade edi­len) konur. * 20 gr. karabiberle 200 cc. zey­tinyağı, ayrı bir kapta kaynamakta olan suyun İçine (su banyosu) konur, yarım saat kaynatılır. Soğuduk­tan sonra süzülür ve ağnyan yerler bu karışımla ovulur.



* 10 gr. zencefil, 20 gr, çörekotu ile 200 cc. zeytinyağında 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra ağn­yan yerler bu yağla ovulur.

* 10 gr. sarımsak, 10 gr. karanfil ve 100 gr. zeytinyağına, 200 cc. su ilave edilerek su buharlaşıncaya ka­dar kaynatılır. Geride kalan yağın ya­nsı kadar çörekotu yağı ilave edil­dikten sonra, bu karışımla ağrıyan yerler ovulur.

* 10 gr kekik yağı, 100 cc. zeytin­yağı ile karıştırılarak ağrıyan yerler ovulur.

* Ağrıyan, sızlayan ve şişen yerler üzerine, zeytinyağı ile silindikten sonra, ateşte yumuşatılmış kara laha­na yapraklan sarılır. Yumuşatma işle­mi, suya sokup çıkarılarak da yapıla­bilir.

* 50 gr. keten tohumuyla, 200 cc. süt, lapa haline gelinceye kadar iyce kay­natılır. Soğuduktan sonra ağnyan veya şişen yerlere sarılır.

* 500 cc. sirke, 50 gr. arpa ve 50 gr. yulaf beraberce kaynatılır. Soğu­duktan sonra tülbende konularak ağrıyan yere sarılır.

0 yorum:

Yorum Gönder