SPONSORLU BAĞLANTILAR

3 Ağustos 2010 Salı

Karpuz, Karga Büken Tohumu, Karayer Pırasası


KARAYER PIRASASI – BALLATO NİGRA

Diğer İsimleri: Köpek Otu

Kullanılan Kısımları : Yer üstü kısımları

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Kuvvet verici, astımda, bronşitte, selulit, kalp, öksürük, akciğer hastalıklarında kullanılır. Mide şişkinliğini giderici, mide bağırsak ağrılarını kesici, hazmettirici idrar artırıcı, adet söktürücü ve kurt düşürücüdür.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 5 vede 8 gr ince kıyılmış bitki konur, yarım saat bekletilip, süzülür, günde 3-4 defa 1 çorba kaşığı içilir.

KARGA BÜKEN TOHUMU – STRYCHNOS NUXVOMİCA

Diğer İsimleri: Cevzi Mukayyi

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı:İştah açıcı, kuvvet verici afrodizyak etkilere sahiptir. Sinir uyarıcısı olup kastonusunu artırır. Geçmişte tonik ilaçlarda kullanılmıştır.

Kullanılışı: Tohumlar toz haline getirilir, 0,03 – 0,05 gr halinde günde 2-3 defa içilir. Şiddetli zehirlidir, insan için öldürücü miktar 75 mgr civarındadır.

KARNIYARIK TOHUMU – PİLANTAGO PSYLLİUM

Müshil olarak kullanılır.

Kullanılışı: 15-45 gr tohum su ile içilir. Zehirsiz ve tehlikesiz bir müshildir.

Haricen Kullanılışı:Lapası yapılır, katı çıbanlar üzerine konulursa hararetini alır, yumuşatır, olgunlaştırır, iyi eder.

KARPUZ – CİTRULLUS VULGARE

İdrar söktürür, mesaneyi temizler, meniyi çoğaltır, cinsi arzuyu artırır, rutubet ve soğuktan olan hastalıkları giderir, kanı temizler, böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder, mide ve ciğerde safra birikmesini önler, kemiklerin gelişimine yardım eder.

Karpuz, bal ve zencefil ile yenilirse balgamı keser, sütle yenirse sevdayı atar.

Karpuz çekirdeği, cinsi arzuyu artırır, bağırsaklara yumuşaklık verir.

Ravend, karpuz suyu ile ıslatılıp içilirse istiskaya (vücudda su toplanması) iyi gelir.

Ağrılı ve acılı işemelerde: Bir miktar karpuz çekirdeği, bir miktar kavun çekirdeği, 5 adet kabak çekirdeği, toz haline getirilir, elenir, kabuklan atılır, kara inek sütü ile karıştırılır, bir miktar şeker ilave edilir, sabah aç karna, yenilir. Haricen Kullanılışı: Karpuz kabukları alına konulursa göze inen nezleyi önler.

Göz ağrısında karpuz suyu ile göz yıkanır. Sıracada sarı karpuzun kabuğu kurutulur. Toz haline getirilir, yaraya serpilir. Böbrek taşlarını düşürmek için 1 adet karpuz doğranır, çekirdekleri çıkartılır. Bir kaba konulur, üstü başa saf zeytinyağı ile doldurulur, bir müddet bekletilir, bir günde yenilip tüketilir, (denenmiştir) 24 saat içerisinde taşları düşürdüğü söylenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder