SPONSORLU BAĞLANTILAR

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Çocuklarda İshal


İshal, dışkıların sık ve sulu bir şekilde olmasıdır. Süt çocuklarında mide-bağırsak bozukluğu şeklinde birden başlar. Dışkı, su gibidir. Kusmalar olur. Dışkıda sümüksü bir görünüm vardır. Ateş ve karın ağrıları dikkati çeker. Dışkılama sayısı devamlı artar. Bebek çok su kaybettiğinden deri kurur, gözler çöker. Kaybettiği suyu karşılamak için bebeğe devamlı su verilir. Yoksa çok tehlikeli olur. Çocuklarda salgın ishallerden başka beslenme bozukluklarından kaynaklanan ishaller de görülür, özellikle anne sütü ile beslenmeyen bebeklerde daha sık olur. Su kaybı sonucu ağır durumlar ve ateş görülmez. Çoğunlukla bir kaç günde geçer. Bunda da çocuğa sık sık su verilmelidir. Çocukta ishal görülür görülmez mama kesilmeli çay verilmelidir. Zaman kaybetmeden bir hekime götürülüp muayene ettirilerek verilen tedavi uygulanmalıdır.

cocuklarda-İshal


Sağlıklı annenin sütü ile beslenen süt çocuklarında günlük kaka yapma sayısı 1 – 8 arasındadır. Çocuk kaka­sını sık sık, çok sulu, kokulu, kanlı ve sancılı bir şekilde yapıyorsa, bir çocuk doktoruna başvurulmalı, su ve tuz ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanması için, gerekiyorsa çocu­ğa serum verilmelidir.
Bitkisel Tedaviler:
* Günde 2 vede 3 çay kaşığı gelincik şurubu veya günde 2 vede 3 çay kaşığı nar ekşisi içirilir.
* Kekik suyu, kızılcık murabba veya kızılcık şurubu içirilir.
Bu gıdalar, gerek süt çocuklarına, gerekse daha büyük yaşlardaki ço­cuklara oranları arttırılarak çekinme­den verilebilir.
Ayrıca çocuğun gıdasız kalmaması için pirinç lapası yedİrilir, rendelen­miş patates püresi, elma, makarna, et suyu ve peksimet verilir.

0 yorum:

Yorum Gönder