SPONSORLU BAĞLANTILAR

30 Temmuz 2010 Cuma

Kaşıntı


Vücudun bütününde veya bazı yerlerinde hissedilen hafif yanma ya da batma hissine kaşıntı denir. Uyuz, kurdeşen, ter bezleri iltihabı, döküntülü hastalıklar, sarılık, bağırsaklarda ve deride asalakların meydana getirdiği çeşitli hastalıklar ve şeker başlıca kaşıntı sebepleridir. Yenen yiyecekler, böcek ısırmaları veya allerji de kaşıntı yapabilir. Kaşıntıyı oluşturan sebepler iyi araştırılmalıdır.

Tedavisi:

Bunun için aşağıdaki bitki formülleri kullanılır.

* Bir tencere suya bir avuç buğday kepeği konulduktan sonra on beş dakika kaynatılır. Elde edilen suyla kaşınan yerler silinir veya pansuman yapılır.

* Kaynamakta olan yarım litre suya, 20 gr. şahtere konur, beş dakika kaynatılır. Elde edilen su balla tatandırılarak, günde 3 veya 4 çay bardağı içilir.

* Bir avuç beyaz lahana 3 bardak suda iyice pişirildikten sonra, suyu ile kaşınan yerler silinir veya pansuman yapılır.

* Kaynamakta olan yarım litre suya, bir yemek kaşığı hatmi yaprağı ve tohumu konur, beş dakika daha kaynatılır. Bu su ile kasman yerlere pansuman yapılır.

* Kasman yerler sirke ile silinir veya kaşınan yerlere sirkeye batırılan yeşil erik sürülür.

* Vücut menekşe çiçekleri ile ovulur.

* 50 gr. demirhindi on bardak suda ezildikten sonra, tülbentten süzülür, içine 3 – 4 adet karanfil çiçeği konur. Hafifçe ısıtıldıktan sonra yeniden tülbentten süzülür. Sabah 2 -3 saat kadar bir şey yemeden beklendikten sonra karışımdan birer kahve fincanı içilir.

* Kaynamakta olan yarım litre suya, 10 gr. kara halile ile 20 gr. şahtere konur, birkaç dakika daha kaynatılır. Balla tatlandırılan karışımdan günde üç defa birer çay bardağı içilir.

* Suyla birlikte nohut büyüklüğünde sarı sabır yutulur.

Bazı ciltlerde, deterjan veya bazı kimyevi maddelerden meydana gelen yara, sulanma veya kaşıntılar meydana gelebilir. Mümkün oldukça, bunlara sebep olan maddelerden uzak durulmalı, ekşili, biberli, do­matesli ve salçalı gıdalar yenmemelidir. Ayrıca aşağıdaki bitki karışımları kullanılmalıdır.

* Bir avuç beyaz lahana 3 – 4 bar­dak suda pişirilir. Yaralı veya kaşıntı­lı organlar bu suya sıcak olarak so­kulur, 20 – 30 dakika içinde bekletilir.
* Bİr miktar kara lahana süt içinde kaynatılarak lapa haline getirilir ve yaralı bölgenin üzerine bağlanır.
günde 2 – 3 defe şap sürülür. Orta­sından ikiye kesilen yeşil erik, sirke­ye veya tuza batırıİarak kaşıntılı yere sürülür.
* Bir miktar mazı havanda dövü­lerek toz haline getirilir, sonra da 100 cc. sirkeye 10 gr. konur. İki gün çalkalanarak bekletilir. Sabah ve akşam, yaralı veya kaşıntılı yere sürülür.
* Bİr kaşık ayva çekirdeği havanda iyice ezilir. Sonra da bir çay bardağı suda lapa haline gelene kadar kayna­tılır. Yaralı veya kaşıntılı yere sürülür.
* Şikayet edilen bölge üzerine

0 yorum:

Yorum Gönder