SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Hint Baklası, Hint Tokası, Hint Narı, Hint Yağı


HİNT BAKLASI – CANAVALİA GLADİATA

Diğer isimleri: Hint Fındığı
Kullanılan Kısımları : Meyvesi-yaprağı

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Cinsi arzuyu artırır, cüzzama iyi gelir, sinir gevşemelerine ve basur yellerine faydalıdır, baş ağrısını geçirir.

Kaynatılan suyundan 40-50 gr kadar içilir.

Yaprağı toz haline getirilir, 4 gr içilir, meyvesi gıda olarak yenilir. 2 gr toz halinde içildiğinde makat ağrılarında faydalı olur.

HİNT KOKASI – TRİGONELLA CORNİCULATA

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Gazdan dolayı vücut da meydana gelen ağrıları geçirir, asabi titremelere iyi gelir, istiskada faydalıdır.

Husye ağrılarına, mafsal ve mide ağrılarına iyi gelir, idrar ve kan söktürür, böbrek tutukluğu ve ağrılarında faydalıdır.
Kullanılışı: Tohumu toz haline getirilir, 4 gr sıcak su ile içilir.
Haricen Kullanılışı: Tohumu yakılıp tütsü yapılırsa cinnet alemi gösterenlere faydalı olur. Uçuğu geçirir.

Tohumunun kaynatılması ile elde edilen su bal ile şerbet yapılıp göze damlatılır veya sürme gibi göze çekilirse göz rahatsızlıklarında faydalıdır. Bilhassa katarakta faydalıdır.

Hint kokası yağı çocukların ayak altına sürülürse veya tohumunun kaynatılan suyu ile banyo yaptırılırsa çocukların çabuk büyümesini sağlar.

HİNT NARI – NESUA FERREA

Kullanılan Kısımları : Meyvesi, çiçekleri

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Mide ve bağırsaklardaki iltihabı giderir, rahim akıntısı ve kanamalarını keser. 8 gr içildiğinde safrayı söktürür.

Haricen Kullanılışı: Sirke ile kaynatılır, gargara yapılırsa ağız kokusunu ve ağız ağrısını geçirir, diş etlerini güçlendirir. Eski yaralarda ve fıtıkta faydalıdır.
HİNT YAĞI – RİCUNUS COMMUNİS

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Müshil olarak kullanılır. Tahriş yapmayan bir müshildir, ağrı yapmadan ishal verir, tahriş yapmadığından hamilelere de verilebilir.

Yumuşatıcı olarak 2-10 gr içilir. Orta bir etki için 15-20 gr tam bir ishal için 30-40 gr içilir. 15-30 gr içildiğinde 6-10 saat sonra sancısız 1-2 amel verir, alınabilecek en yüksek miktar 50-60 gr dır. Çocuklarda yaş başına 2 gr verilir. Tadı hoş olmadığından, kahve, limon, acıbadem yağı veya portakal suyu ile anılabilir.

Tesiri ince bağırsak üzerinedir. Mide fesadında, kusma ve boğaz ağrısı hallerinde 15-20 gr hintyağı içilir.

İçmeden 1 gün öncede oruç tutulursa bahsedilen hallerin zayi olduğu görülür. Hintyağı artrit tedavisinde kullanılır.

Haricen Kullanılışı: Lavman için 1 bardak ıhlamur çayına 40 gr hintyağı konulup lavman yapılır. Siğiller hint yağı ile ovulursa 5 veya 6 günde siğilleri döker.

Saçkıranda tohumu toz haline getirilir, saf zeytinyağı ile karıştırılır. Hastalıklı bölgeye konur. Kuyruk yağı ile karıştırılmış hintyağı yaraların tedavisinde kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder