SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Greyfurt-Altıntop


GREYFURT – ALTINTOP
İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLI MADDELER:
C vitamininden zengin bir meyvedir. Bundan başka sit­rik asid, şeker, damarları koruyucu olarak P vitamini, pectine ve limonen adında bir yağ bulunur.
VASIFLARI:
Müştehi, hazmı kolaylaştırrr, idrar söktürür, serinletir, ka­namalara karşı C vitamininden zengin olduğundan tavsiye edi­lir, karaciğer şişmesini gnler.
KULLANILDIĞI HASTALIKLAR :
İştahsızlık, hazımsızlık, zehirlenmelerde, romatizmalarda, işeme zorluğunda, safra yetersizliğinde, akciğer hastalıkların­da ve ince damar kanamalarında kullanılır.
Greyfurt-Altıntop
NASIL KULLANILIR:
Suyundan günde üç kez şeker veya bal ile karıştırılarak yemeklerden önce içilir. Veya meyvesi ortadan kesilerek üze­rine toz şeker dökülür kaşıkla sabahları kahvaltıda yenir.

Hazmı kolaylaştırır, iştahı açar, karaciğer ve safra kesesinin kanallarını açar. İdrar söktürür, karındaki suyu ve kandaki zehirleri atar, kanı temizler, göğüs hastalıklarında faydalıdır, suyu sıkılır, sabahları aç karna içilirse vücutta birikmiş yağları böylelikle eritir ve cinsi arzuyu artırır, kadınlarda cinsi arzuyu azaltır. Yorgunluğu giderir.

Greyfurt bütün bu faydalarına rağmen yüksek tansiyon, kalp, kanser ve alerjik rahatsızlıkların sebebi ile ilaç kullanan kimselerin ilaç aldıkları esnada greyfurt yemeleri ilaçları etkisini ya azaltarak ya da anormal miktarda yükselterek zararlı olmaktadır. Bu sebeple ilaç almadan veya aldıktan 2-3 saat sonra meyve yenilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder