SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Çam Fstığı, Çan Çiçeği ve Çatlak Otu


ÇAM FISTIĞI (İRMİK FISTIĞI) -SEMENPNAERUM

Şişmanlatıcı, vücut gevşekliğini ve zafiyetini giderici, akciğer vereminde, kan tükürmeye ve öksürüğe iyi gelir, mesane ve böbrek iltihaplarında, sırt, bel, siyatik, romatizma ve sinir ağrılarında faydalıdır, mesane taşlarını parçalar, ruhi çöküntüyü giderir, kalp hastalıklarında faydalı olur, balla macun yapılıp yenilirse cinsi arzuyu artırır, meniyi çoğaltır.

Romatizmada 50 gr çam fıstığı 50 gr toz havlıcan, 50 gr toz zencefil yeteri kadar balla macun yapılır, günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenir (bizzat denenmiştir). Çam fıstığı yağı; göğüs tutukluğunda çam fıstığı yağı içilir.

ÇAN ÇİÇEĞİ -AQİLEGİA VULGARİS

Diğer İsimleri: Hanım Eldiveni

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Dalak, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi gelir.

Kadınlarda beyaz akıntıyı giderir, aybaşı rahatsızlıklarında faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, bir miktar bitki konur, 10 dk bekletilip, günde 2 bardak içilir.

Haricen Kullanılışı: Çiçek açma zamanı toplanan yaprakları gözlerin üzerine konursa gözleri dinlendirir, kuvvetlendirir.

ÇATLAK OTU -BONGARDİA CHRYSOGONUM
Diğer İsimleri: Patı Patı

Dahilen Kullanılışı: İdrar yolları hastalıklarında, basur ve prostata karşı kullanılır, çok etkili olduğu söylenmektedir.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-6 gr ince doğranmış yumru konur, 10 dk kaynatılıp içilir.

0 yorum:

Yorum Gönder