SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Domates

DOMATES – SOLANUM LYCOPERSİCUM

Domates suyunda romatizmanın mikrobunu öldüren bir madde olduğu söylenmektedir. Domateste A vitamini, B1-B2 vitaminleri, C-E vitamini, K vitamini vardır, ayrıca nikotilamid asidi, malik asidi, sitrik asidi, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, fosfor, klörür vardır.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İnsulin etkilidir, şeker hastalarının aşırı susuzluğunu giderir. İdrar söktürür, kanı durultur, damar sertliğini giderir, romatizma ve gut’ta faydalıdır.

Safra kesesi ve böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcı olur, üremiyi düşürür, hazmı kolaylaştırır, kabızlığı giderir, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, karaciğer ve böbrek hastalıklarında faydalıdır, kansere karşı koruyucudur, ateş düşürücüdür, skorbütte mide rahatsızlıklarında faydalıdır. Vücutta toplanan zehirlerin dışarıya atılmasını sağlar, ruhi yorgunlukta faydalıdır, vücudun mukavemetinide böylelikle artırır.

İçinde kalsiyum, fosfor ve potasyum olduğu için çocuklara ve bebeklere suyu içirilirse gelişmelerini sağlar, bol vitamini vardır, vücuda çok faydalıdır, cilde tazelik, güzellik ve pembelik verir. Yeşil domatesten yapılan şurup baş ağrısını giderir, romatizmaya iyi gelir.

Haricen Kullanılışı: İsiliği, egzamayı giderir, nasırı söker, çıbanların olgunlaşmasını sağlar, arı sokmasında ve yanıkların tedavisinde faydalıdır.

Nasırda: Kesilen domates parçası nasırın üzerine konur, 1 gece bekletilir, çıkmamışsa 1 defa daha tekrar edilir. 2 defada mutlaka söker.

Egzama ve isilikte domates ezilir hastalıklı cilde lapa şeklinde konulur.

Kaşıntılarda domates sıkılır, suyu ile kaşınan cilt ovulur.

DOMATESİN BİR BAŞKA TANIMI VE ANLATIMI

İÇİNDE BULUNAN MADDELER:

Minerallerden, Citratlar, tartaratlar, krom, demir ve fosfor­dur. Vitaminlerden: A, B1, B2, B6, C ve K vitaminleri bulu­nur. 10 gram domatesin 33 kısmı C vitaminleri ve 13 kısmı A vitamidinir. Bir insan 100 gram taze domates yiyecek olursa vücüda lüzumlu vitaminleri almış olur.

VASIFLARI:

Domates inşana enerji verir. İçinde vitamin ve mineral fa la bulunduğu için hücrelerin dengesini sağlar, iştah açar, sirinlik verir, mikroblara karşı korur, diş etlerinin kanamasını önler, bol idrar verir. Vücuttan üreyi atar, nişastalı maddeler Hazmını kolaylaştıır.

NERELERDE KULLANILIR :

Zayıflıkta, iştahsızlıkta, süregelen zehirlenmelerde, dam serliğinde, damar hastalıklarında, romatizmalarda, böbrek safra taşlarında, üremi hastalığında, kabızlıkta ve nihayet bağırsak iltihaplarında kullanılır.

NASIL KULLANILIR:

Taze olarak salatalarda, pişmiş olarak et ve sebze yemeklerinde yenilir. Domates suyu günde üç bardak olmak üzere üç hafta süre ile kereviz suyu ile karıştırılarak içilirse insana çok kuvvet verirf. Eğer 100 gram domates suyu 1 gram gliserin ve 40 gram alkolle karıştırılarak yüze sürülürse ergenlik sivilcelerin çıkmasını önler. Domates suyu beyaz elbiselerdeki mürekkep lekelerini de çıkarır.

0 yorum:

Yorum Gönder