SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Demir Hindi, Deniz Kadayifi, Deniz Üzümü


DEMİR HİNDİ – TAMARİNDUS İNDİCA

Diğer İsimleri: Hint Hurması

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Ateşli hastalıklar için iyi bir ilaçtır, mide bulantısı ve kusmayı önler, mideyi kuvvetlenderir, bağlırsakları temizler, nefes darlığına faydalıdır, kanın hararetini azaltır, iltihaplı hastalıklara iyi gelir, nezleyi keser, safrayı söktürür, müshil ve müleyyindir. Hiç bir tahriş edici etkisi olmadığı için tehlikesizce ve kolayca kullanılabilir, 20 gr müleyyin 60 gr kadarı müshil etki gösterir, çocuklara yaşı başına 1-2 gr verilebilir.

Kullanılışı: 3 kg suya, 50 gr demir hindi konulur 15 dk kaynatılır, süzülür, bu suya, 500 gr şeker ilave edilip şurup yapılır günde birkaç bardak içilir.

Müshil için umumiyetle macun halinde kullanılır. 100 gr demir hindi, 6 gr papatya toz halinde 60 gr sinameki tohumu toz halinde, kafi miktar şeker şurubu ile karıştırılır, yatarken 1 çay kaşığı yenilir.

20 gr demir bindi 1 kg kaynar suya, konulur soğuduktan sonra süzülür, günde birkaç bardak şekerle tatlandırılıp içilirse susuzluğu keser, vücuda serinlik ve ferahlık verir.

Baş dönmesinde demir hindi 10 gr, kuru üzüm 100 gr, su 2 kg kaynatılır, süzülür, sabahları ve gece yatarken l’er bardak içilir.

Haricen Kullanılışı: Gargara halinde ağız ağrısına, ağız içi ve dil üstü yarasına şifa verir uyuzda da faydalıdır, cildi yıkamak sureti ile kullanılır.

DENİZ KADAYİFİ – CHONDRUS CRİSPUS

Göğüs yumuşatıcı ve öksürük kesici olarak kullanılır.

Kullanılışı: 1 bardak suya, 2-4 gr konur, 10 dk kaynatılıp içilir.

DENİZ ÜZÜMÜ – EPHEDRA MAJOR

Diğer İsimleri: Alyanak
Kullanılan Kısımları: Dalları
Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Damar genişletici, kalp kuvvetlendirici, terletici, romatizma ve gut ağrüanm dindirici olarak kullanılır. Allerjiyi geçirir, bronşit spazmlarım giderir, miyokard enfarktüsünde faydalıdır. Meyveleri astımda daha faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış bitki dallarından konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

Tansiyonlulara, guatr hastalarına zararlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder