SPONSORLU BAĞLANTILAR

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Kadınlarda Orgazm, Orgazm Bozuklukları Videosu


Orgazm
Son 20 yıldır kadın cinselliğiyle ilgili en tehlikeli söylentiler­den biri de birden çok orgazm tipi olduğudur. Klitoris ve kamış eşdeğerlidir ve nasıl erkek orgazmı penisin sürtünmeyle uyarıl­masından doğuyorsa dişi orgazmı da tümüyle aynı çıkış nokta­sına sahiptir diyebiliriz.
Klitoris birçok biçimde uyarılabilir. Kimi kadınlar klitorise dokunulmamasmı, yalnızca dölyolu dudaklarının kıvrımları arasına alınarak, özgün olmayan, genel bir biçimde okşanması­nı isterler. Başka kadınlar ise klitorisin tümüyle açıkta olmasını ve tamamı ya da bir bölümünün doğrudan ellenmesi, okşanma­sı ya da öpülmesini yeğlerler. Kimileri içinse erkeğin vücudu­nun ya da dölyoluna giren kamışın kökünün klitorise yaptığı doğrudan olmayan baskı klitorisin orgazma ulaşmasına yeterli olmaktadır. Bazı kadınlar sadece meme ve meme uçlarının uya­rılması ile bile orgazma ulaşırlar.

Orgazm deneyimi

Orgazm duygusunu sözcüklerle anlatabilmek çok zordur. Her kadın için farklıdır. Kadınlar orgazma erkeklerden çok daha yavaş ulaşırlar. Kadının uyarılma süreci vücudun birçok değişik bölge­sini içine alır. Heyecanlanma arttıkça soluk alma sıklaşır ve kalp daha hızlı çarpmaya başlar. Dudaklar pembeleşir, gözbebekleri genişler, göğüs uçları dikleşir, klitoris şişer ve dudaklar da birbi­rinden ayrı durduğunda dik ve görünür bir duruma gelir.
Uyarılma ve heyecan daha da arttıkça deri pembeleşir ve kı­zarır, terlemeye başlar, göğüsler kanla dolduklarından dolgunlaşır ve iç ve dış dudaklar, klitoris, dölyolu genişler.

Birçok kadın birkaç dakikadan fazla sürdürülebilen bir “yükseliş” tanımlar. Orgazmın eşiğinde olduklarının farkında­dırlar; heyecan ve uyarılma kesilmediği takdirde bunları, kadın kendini eşikten bırakınca orgazm izler. Klitorise gelen sinirlerin daha da uyarılmasıyla bir heyecan tırmanışına ulaşılır. İşte or­gazm budur ve saniyelerce sürebilir. Esasen orgazm kelimeler­le ifade edilemeyen bir doyumdur.

Dölyolu duvarlarının kasları ve dölyatağı kasları hızla kası­lır, gevşer, kasılır, gevşer ve idrar yolu ağzının kenarlarındaki skene bezleri, aynı derecede belirgin olmasa da, o denli çok mik­tarda ve koyu olmasa da, erkekteki boşalmanın, kadındaki kar­şılığı sayılabilecek bir salgı çıkarırlar.
Orgazmdan hemen sonra kendinizi incelemeniz ya da yıkan­manız gerekirse göğüslerinizin yanı sıra iç ve dış dudaklarınızın şişmiş olduğunu fark edeceksiniz ve bu dolgunluğun geçmesi dakikalar alacaktır. Solunumunuzun, kalp atımınızın ve tansi­yonunuzun normale dönmesi de dakikalar sürebilir. Menopoz­da yaşa bağlı olarak ortaya çıkmış kalp hastalıkları olanlar, bu rahatsızlıklarını doktorları ile paylaşmalı ve doktorun önerileri­ne uymalıdır.

Orgazmdan sonra büyük bir doygunluk, sakinlik, mutluluk ve uyku duygusu egemen olacaktır. Eşinize yönelik yakınlık, sevgi ve gönül borcu duyguları da ortaya çıkacaktır.
Her şey gibi orgazmlar da birbirinden farklıdır. Sadece bi­reyden bireye değil, aynı bireyin farklı zamanlarında da değişir.
Erkeklerin büyük çoğunluğu, cinsel olarak yeniden uyarılabil-mek ve boşalabilmek için belli bir zamana gereksinim duyar. Kadınların büyük çoğunluğu için tek orgazm yeterli doyurucu-luktadır. Bununla birlikte bazı kadınlar ilk orgazmdan sonra daha çok hızla ikinci ye hatta üçüncü bir orgazma geçerler ve tümüy­le doyum bulamazlarsa aldatıldıklarım hissedebilirler. Bu ka­dınlardan biriyseniz eşinize bunu kesinkes anlatın; çoğu sizi mutlu etmeye çalışmaktan zevk duyacaktır.

Menopozda kadınların, orgazmı ne sıklıkla istediği de deği­şir. Kimi kadınlar ancak düzenli olarak ve sık cinsel doyum bu­labildikleri takdirde mutlu olurlar; kiminde ise orgazm arayışı çok daha azdır. Kimi kadınlarsa orgazma hiç gereksinim duy­mayabilirler. Bu durumların hepsi tümüyle normaldir. Yapma­nız gereken, neyi yeğlediğinizi eşinize açıklamaktır. Orgazm is­tememek, doğal olarak cinsel ilişkiyi engellemez. Birçok kadın cinsel birleşmeyi kendisi için doyurucu ve ödüllendirici bul­maktadır. Orgazma ulaşmasalar bile cinsel birleşmeden hoşla­nırlar, çünkü sevgilerini eşlerine sunmanın doğal bir yoludur ve bu da kendi içinde yeterli olabilir.

Kimi kadınlar orgazma ulaşmaya ötekilerden daha mı yat­kındır?

Cinselliğe aşağıda söylenen biçimlerde yaklaşan kadınların orgazma ulaşmasının daha olası olduğunu gösteren güçlü kli­nik kanıtlar vardır. Cinselliğe cinsellik olduğu için değer verir­ler, cinselliğe ilgi duyarlar ve etkin olarak doyum sağlama ola­nağı ararlar, cinsel açıdan kendilerini açıklama konusunda kısıt­lamaları yoktur ve karşılıklı cinsel eyleme kendi içinde değer verirler.
Orgazm yaşamayan, ama gene de cinsel ilişkiden hoşlanan birçok kadın, olayın bütünlüğüne kuruluş, zamanlama ve ro­mantik tonlamalarına ve yakınlığa, sıcaklığa ve eşiyle paylaşı­lan bir deneyim olması özelliğine cinsel yönlerinden daha çok tepki verir. Bunlara orgazma ulaşan kadınlar da değer verir, ama cinsel hoşnutlukları açısından daha az önemlidir.
Kadınlarda Orgazm Bozuklukları Videosu

0 yorum:

Yorum Gönder