SPONSORLU BAĞLANTILAR

31 Ağustos 2010 Salı

Çocuklarda Organik Bozukluklar


Bebeğin kabızlığı anneleri çoğunlukla ürkütür, oysa hemen hiç bir zaman tehlikeli değildir. Ama süt bebeği avaz avaz bağırarak küçücük parçalar halinde, bazen de hafifçe kanlı kaka çıkarırsa, gliserinli fitiller, az miktarda lavmanlar yararlı olabilir.

Özellikle çocuk anne sütüyle besleniyorsa, mayalanma olayları karın ağrılarına (gazlanma) yol açabilir. Anne, çocuğu dikkatle gözleyerek bunun farkına varabilir: Bebek kaygılı görünür; yüzü kızarır; meme emdikten sonra ve kakadan önce bedenini oynatıp durur, karın gergindir; bacaklarını karnına doğru büker; kakası yumuşak ve asittir; Çocuğun yorulup uyumasıyla, bazen de gaz çıkarması ya da kaka yapmasıyla nöbet sona erer. Nöbetler sırasında çocuğu dik tutmak, karnına sıcak uygulamak gibi önlemlerle, gaz çıkarmasına yardım edilir. Her meme emmeden önce verilecek kalsiyum karbonatlı sıvı bir ilaç ya da az miktarda yatıştırıcı damlalar, çocuğu rahatlatmaya yeter. İyi pişmemiş ya da maltsız unların erken ve zamansız verilmesi de gaz sancıları nedeni olabilir.
cocuklarda Organik Bozukluklar


Hava yutma sonucu midede hava birikmesi, süt bebeğinin biberonunu çok miktarda hava yutacak biçimde emmesinden ileri gelir. Yalnızca emdikten sonra ve yetersiz gaz çıkarma (geğirme) ya da hiç gaz çıkarmama durumunda karın ağrısı yapar.
Biberon içeriğini koyulaştırmak, yemeklerden sonra çocuğu 15 dakika yüzükoyun ya da sırayla her iki yanma yatırmak, bu durumu düzeltir.

Dişleirn çıkışı çoğunlukla ağrısızdır; bazen akşamüstleri hafif bir sinirliliğe bile yol açabilir. Dişeti şişer ve kızarır; ama dişin çıkması ya da küçük dozlarda aspirin, çocuğu rahatlatır.

0 yorum:

Yorum Gönder