SPONSORLU BAĞLANTILAR

31 Temmuz 2010 Cumartesi

Gut Hastalığı


GUTA KARŞI ADAÇAYI VE PAPATYA


Ürik asit çoğalması sonucu ortaya çıkan gut daha çok aşırı proteinle hayvansal ürünlerle beslenenlerde, alkol kullananlarda, ruhsal bunalım ve gerilim içinde tempolu çalışanlarda, çok sorumluluk isteyen görevlerde bulunanlarda ortaya çıkar. Hastalığın acı krizleri vardır. Gut hastalığı tedavi edilmese kalp ve damar hastalıklarına yol açabilir.

Adaçayı, atkuyruğu ve papatya hastalığın tedavisinde etkin ilaçlar olup Adaçayı veya atkuyruğu bitkisi kurutulur, havanda dövülür küçük haplar haline getirilir (birkaç gramlık) ve günde üç kez yani yirmidört saate üç defa birer adet yutulur. Yahut bu bitkiler kaynatılarak aynı zamanlarda birer bardak içilir.

Ağrıyan bölgeye papatya yağı eğer temin edilebilirse sürülmelidir. Bu yağı çerçilerden baharat satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Çünkü bu yağ gut’un ağrı krizlerine karşı etkin bir ilaçtır. Papatya dövülür yağı çıkarılır. Eğer yağı temin edemez iseniz kendiniz bu yolu deneyin. Daha sonra kriz zamanlarında ağrıyan bölgeye sürün. Midesinden hasta olmayanlar için de Aspirin de etkili bir ilaçtır.

0 yorum:

Yorum Gönder